Nowe logo Gaspolu

W lipcu 2017 r. GASPOL zmienia logo. Proces ten rozpocznie się 30 czerwca 2017 r. i będzie trwał do końca 2018 r.

Zmiana logo jest wynikiem harmonizacji marki we wszystkich spółkach skupionych w holenderskiej SHV Energy, która jest głównym udziałowcem GASPOLU. Globalne logo funkcjonuje już w większości spółek europejskich oraz w Azji. Wszystkie firmy zachowują swoje dotychczasowe nazwy.

Zmiana logo GASPOLU nie pociąga za sobą innych zmian w Spółce. Nie ma wpływu na obowiązujące umowy z klientami, partnerami i dostawcami. Nie zmieni się również oferta GASPOLU.

– Celem wprowadzenia wspólnej identyfikacji wizualnej jest umocnienie i rozszerzenie działalności Grupy oraz lepsza rozpoznawalność marki na całym świecie. Wspólny brand będzie też komunikatem, że wysoka jakość produktów i usług, a także wdrażane rozwiązania i innowacje są wspólne dla wszystkich firm skupionych w Grupie SHV Energy – wyjaśnia Natalia Rostkowska, rzecznik prasowy GASPOL SA.

GASPOL SA działa na polskim rynku gazu płynnego od 1991 r. Posiada własną infrastrukturę: dwa terminale przeładunkowe, morski w Gdańsku i kolejowy w Małaszewiczach, siedem rozlewni gazu płynnego, flotę specjalistycznych cystern do przewozu LPG i LNG oraz ponad 20 tys. punktów sprzedaży na terenie całego kraju. Głównym udziałowcem GASPOLU jest holenderska spółka SHV Energy, światowy lider branży gazu płynnego.

Do pobrania

POBIERZ PLIK